Carolyn Forché har gett namn åt den så kallade vittnespoesin och i Mot slutet skriver hon från konflikterna i El Salvador och Beirut. Hon lyssnar till vittnena från Hiroshima och Förintelsen samtidigt som det brutala och smärtsamma verkar sida vid sida med det vackra och trösterika.

En av världslitteraturens främsta poeter finns nu äntligen i ett större urval på svenska. Med sin diktning har hon bevittnat och dokumenterat bland annat konflikterna i El Salvador och Libanon. En poesi hon menar syftar till att återta det sociala från det politiska och i och med det försvara det individuella mot påtvingande former.

Forchés förmåga att väva samman det politiska och personliga har hyllats av bland andra Margaret Atwood och Joyce Carol Oates, som jämställt henne med Pablo Neruda. Mot slutet är ett större urval av Forchés författarskap med hennes senaste diktsamling In The Lateness of The World i sin helhet. Urvalet är gjort av författaren själv tillsammans med översättaren Lars Gustaf Andersson som också står för samlingens efterord.

Trådbundet mjukband, 186 sidor

Intresserad av boken?
Besök vår butik här!