Ensamma strider

av Miriam Toews

I Ensamma strider låter Miriam Toews nioåriga Swift brådmoget och underhållande berätta historien om sin tillvaro med sin gravida mamma och lika envisa som infallsrika mormor. Det blir till en hyllning och tempofylld skildring av kvinnlig motståndskraft och alla kvinnor som fortfarande kämpar för att få leva på sina egna villkor.

Swiw är en nioårig flicka som bor i Toronto med sin gravida mamma och envisa mormor. Hennes mormor gillar när historier är snabba och krångliga och roliga, samma sak med livet. Tillsammans med Swiw rusar mormodern nu fram genom slutet av sitt liv och skriver ner sina råd till Swiws ofödda småsyskon: ”Du är så liten och du måste lära dig att kämpa.”

Samtidigt som mormor skriver sitt brev till det ofödda barnbarnet skriver Swiw brev till sin frånvarande pappa. Ett brev som blir till berättelsen om hennes, mammans och mormoderns liv. En makalös historia om viljan att få leva ett gott liv och de strider och priset det kräver. Om att stå emot män som byggherrar, präster och regissörer.

Översättning från engelska: Erik Andersson

Intresserad av boken?
Besök vår butik här!