I sin lägenhet tar en prostituerad kvinna i 30-årsåldern emot sina kunder och tillmötesgår deras krav och önskningar. I samma lägenhet lever hon sitt liv och utanför kastar grannkvinnorna sina föraktfulla blickar.

En plastig trea får vi ta del av denna kvinnas inre monolog. En berättarröst som blandar ett poetiskt språk med vulgära redogörelser för att fånga prostitutionens smärtsamma och monotona tillvaro, men gör det provokativt utifrån berättarens självuppfyllande och egenbekräftande rättfärdighet.

Hon klassificerar och dömer såväl sitt klientel som deras fruar. Funderar kring åldrande, män och kvinnor, sexualitet, makt, konsumtion i en osminkad version vars slutsatser kan vara bittra och cyniska men aldrig förutsägbara. Samtidigt fyller Petra Hůlová historien med humor, en språklig uppfinningsrikedom och utmanande fantasier.

I hemlandet belönades boken med Jiri Orten-priset och kom att sättas som teaterföreställning i Prag. Den har hyllats av kritiker inte bara i hemlandet utan också i Tyskland, Polen och Italien.

Översätting från tjeckiska: Marie Wenger
 Trådbundet hårdband med skyddsomslag, 139 sidor

Intresserad av boken?
Besök vår butik här!